2009/07/28

Recept ! Beprövat Torsk/ Kolja/ Sej



Tillagade häromdagen en "delikat" middag tillika en fröjd för ögat,
gjord på Torsk & Kolja från det Norska Ishavet - Myrfjord ! : )





Prova gärna, receptet finner ni nedan,


Fisk med frasigt täcke, lät för tråkigt, så numer heter rätten:


Citronmelerad Ishavsfile - AlaMyrfjord


---------

4 personer. Ungstemp 225 grader.


- 600g file (Torsk/Kolja/Sej/Kveite)

- 1 citron

- 75 gram Smör

- 1 finhackad vitlöksklyfta

- 2dl smulat vitt bröd

- 2dl hackad persilja

- 1dl riven ost

- 4 tomater

- salt, peppar och

riven ost (att strö över tomathalvorna)


-------------------

Ungnen 225 grader,

Lägg fisken på ett smort ungssäkert fat, salta och pressa citronen över fiskfileerna

täck med aluminiumfolie, och ungskoka fisken 15min.


smält under tiden smöret och rör ner den finhackade vitlöken,

smulade brödet, persiljan och osten, skär tomaterna i halvor,


- Ta ut fisken från ugnen, och för ihop fisken i mitten av formen som en bred "sträng" (se bild)

fördela sedan ut brödblandningen över fisken.

Lägg ut tomathalvorna vid sidorna och strö riven ost över dem,

- Gratinera sedan i mitten av ugnen i 15 minuter, tills

gratängen fått en fin gyllenbrun färg SE BILD : )


Servera till:

Kokt potatis eller Ris.


En kall gräddfilssås till, är passande

3dl Gräddfil,

2 krm salt,

1 krm vit alt svartpeppar,

1 dl Persilja/Dill/gräslök (eller en blandning av dessa)

Blanda ihop ingridienserna.


Servera också en god grönsallad till,


Smaklig Måltid ! : )


//Team Stormjigg.









1 kommentar:

  1. Hej hopp på er igen ....Ja det blev 2 flundror på en vecka inte mycket att hurra för men vi hade ju vädrets makter imot oss.Måltiden ser verkligen god ut skall genast testas med hälleflundra filé hoppas att ni får en trevlig fortsättning på sommaren o att solen hittar till svedala snart börjar bli trött på regnet nu .
    MVH Roger www.teamuglycats.dinstudio.se

    SvaraRadera